Hitta till holmön

Alla dagar, året om, tar du dig till Holmön. På sommaren trafikeras traden Norrfjärden  – Byviken av Färjerederiets färja Capella. Hon avgår 5 gånger dagligen på somaren och 4 gånger dagligen övrig tid på året. 

Om vinterisen blir för tjock tas svävaren Vintergatan i tjänst, allt för att du skall kunna ta dig ut till oss på Holmön under alla årets dagar. Och det bästa av allt – färjan är gratis!

Det blir ofta kö till färjan sommartid. Det kan vara bättre att ta en tidigare tur då det ofta är mindre kö. Tänk också på att vara ute i god tid. Ta gärna något att äta och dricka så blir köandet inte så tråkigt.

Om parkeringen är full, tänk på att parkera så att du inte hindrar trafiken.

Bada på holmön

Från Umeå kör du längs med E:4an norrut. Vid Sävar svänger du av och följer skyltningen mot Norrfjärden/Passbåt Holmön. Restiden från Umeå är 30-40 minuter med bil. Sträckan trafikeras även av busslinje 118/171. Från Norrfjärden tar holmöfärjan Capella dig vidare ut till Holmön. Färjan är gratis och restiden är 40 minuter.

Buss till Holmöfärjan

Sök på tabussen.nu eller i appen, busshållplatsen vid färjeläget heter Norrfjärden (Norrfjärden, Umeå).

Resan betalas enklast i appen eller med kort på bussen. Du kan redan när du kliver på bussen berätta för busschauffören att du ska åka till Norrfjärden. Pris just nu för enkelbiljetter: vuxen 60kr, ungdom/pensionär 45kr, barn 30kr.

Sommartid från Umeå:

Vardag: Bussar finns från Umeå till Norrfjärden som matchar färjan 8:10, 11:10 och 18:00 (bussen ankommer Norrfjärden 17:20).

Helg: Det går bara att åka buss till Norrfjärden på morgonen på lördagen, 9-färjan. Det går bara att åka buss till Norrfjärden på kvällen på söndagar, 18-färjan. 

Tips: När man åker buss från Umeå så byter bussen ofta nummer under vägen (vid Sävar Påsklovsvägen), men passagerarna kan sitta kvar på bussen och ska kliva av först vid Sävar centrum. I Sävar centrum avgår buss 171 mot Norrfjärden vid läge B, man måste då byta sida av vägen. (Vid läge B saknas helt information om att buss 171 avgår där – Länstrafiken har kontaktats utan resultat).

Sommartid från Holmön:

Vardag: Du kan ta följande färjor från Holmön för att matcha med bussen i Norrfjärden: 7- och 17-färjan. Går även en buss från Norrfjärden kl 11.

Helg: Det går att åka kollektivt från Holmön på lördagar på morgonen, matchar 8-färjan (ringtur med färjan). Det går att åka från Holmön på kvällen på söndagar, matchar 17-färjan (ringtur med länstrafiken).

Tips: Det kan vara bra att berätta för färjepersonalen när du kliver ombord på båten att du ska hinna med bussen i Norrfjärden, ibland är bytestiden kort.