Årliga återkommande evenemang

Midsommarfirande

Vid Holmögården kläs Majstången och sen blir det dans, fika försäljning och lotterier.

Postrodden

Helgen efter midsommar är det Postrodd. Beroende på vädret ror man antingen från Holmön till Björkö eller tvärt om. Rodden är ett kulturevenemang för att minnas Holmöns och Björkös bönder som i historisk tid transporterade post och konungen sändebud över Kvarken.

Holmö Sommarteater

Varje år har det varit nyskrivna alster av Alexander Fahlander. Manusen är en blandning mellan fantasi och verklighet och händelseförloppen utspelar sig alltid på Holmön.

Holmöloppet

Holmöloppet är en terränglöpning herr- och damklass 7 eller 16 km samt 2 km för barn. Bansträckningen går genom varierad terräng 

HUF:s grillkväll

HUF ordnar varje sommar i juli en grillkväll vid Prästgården och berättar om föreningens och bygdebolagets verksamhet. 

Holmödagen

Under Holmödagen är det många olika  aktiviteter i byn. Vandra rund och besök loppisar, gårdsvisningar och titta på Traktorparaden. 

Passa på att besöka Holmögården med marknad, fikaförsäljning, lotterier och andra aktiviteter.

Visfestival Holmön

Visfestivalen är sista helgen i juli på Holmögården. Många fina artister har spelat och sjungit genom åren.

SeaJazz

I augusti är det jassfestival på Holmön. Både lokala och mer långväga artiser uppträder på Holmögårdens scen och i Holmöns kyrka. 

Internationella fyrdagen

Tredje helgen i augusti är det internationella fydagar. Då ske visning av flera fyrar på Holmöarna. På Holmön kan man besöka Berguddens fyr. Med båt kan man också besöka Stora Fjäderäggs fyr och Holmögadds fyr. Båda dessa fyrar burkar också vara öppna och visas om vädret medger.